Se facilitează accesul spre piața de pește din Năvodari

0
924
pasaj navodari

pasaj navodariPasajul pietonal către piața de pește din Năvodari prinde contur. Muncitorii lucrează în prezent la izolarea podului rutier, urmând ca foarte curând să fie turnat și stratul de asfalt. Pasajul va ușura accesul locuitorilor și turiștilor la piața de pește fără să îngreuneze traficul rutier de pe bulevardul Năvodari.

Noile investiții de la Năvodari necesită și îmbunătățirea infrastructurii. Pasajul pietonal din dreptul pieței de pește prinde formă. După montarea traverselor podului rutier și a barelor metalice de protecție, s-a trecut la operațiunile premergătoare asfaltării.  Astfel, traficul se va putea desfășura fără probleme, pietonii putând folosi pasajul special creat prin intermediul căruia vor putea ajunge la piața de pește.

Pasajul face parte din proiectul de modernizare a drumului care va lega Năvodariul de autostradă prin localitățile Lumina și Ovidiu. Șoseaua va avea patru benzi,  o lungime de aproximativ 10 kilometri, iluminat stradal prin panouri fotovoltaice, trotuare și piste pentru biciclete.  Drumul va ajunge chiar în dreptul pieței de pește, astfel turiștii având posibilitatea să consume cele mai proaspete produse pisciole chiar de la Năvodari. Proiectul fostului primar Nicolae Matei are ca scop transformarea pieței de pește într-un imens en-gros național de unde se pot alimenta cu pește și produse derivate toate lanțurile hoteliere de pe litoral.