Săptămâna viitoare începem distribuirea pubelelor galbene pentru gospodăriile din Năvodari

0
1302

Începând de săptămâna viitoare, Primăria Orașului Năvodari și firma de salubrizare SC Polaris Mediu SRL vor distribui pubelele galbene dedicate exclusiv colectării selective a deșeurilor fiecărei gospodării/case din oraș. Recipientele vor fi livrate conform unui grafic pe zile și străzi, care va fi comunicat în timp util.

5.500 de pubele pentru colectarea deșeurilor selective vor fi oferite gratuit de către Primăria Orașului Năvodari și firma de salubrizare SC Polaris Mediu SRL tuturor gospodăriilor din orașul Năvodari.

Pubelele galbene sunt destinate exclusiv pentru depozitarea deșeurilor reciclabile din plastic, hârtie/carton și metal. Acestea vor fi ridicate săptămânal de societatea de salubrizare, în aceeași zi în care se colectează și deșeurile menajere.

Ridicarea și transportul deșeurilor reciclabile se va realiza cu o autospecială dedicată doar pentru acest lucru.

Societatea de salubrizare nu va ridica pubelele galbene dacă în ele sunt depozitate deșeuri menajere, deșeuri vegetale, deșeuri materiale de construcții sau orice al tip de deșeuri în afară de plastic, hârtie/carton și metal.

În paralel, Primăria Orașului Năvodari și firma de salubrizare SC Polaris Mediu SRL vor înlocui toate containerele de pe platformele din gunoi arondate asociațiilor de proprietari și va amenaja spații și pubele speciale pentru colectarea deșeurilor reciclabile.