S-a inaugurat piața de pește din Năvodari

0
2244
inaugurare piata de peste

inaugurare piata de pesteAutoritățile locale din Năvodari au inaugurat un nou punct de atracție din oraș. Este vorba despre piața de pește care va oferi năvodărenilor posibilitatea de a se aproviziona cu pește proaspăt. Totodată, comercianții vor avea unde să își expună produsele din pește și vor beneficia de facilități precum locuri speciale unde le pot prepara. Proiectul transfrontalier își propune să stimuleze cooperarea în afaceri în zona Năvodari – Balchik.

Piața de pește a fost construită în formă de păstrugă și va oferi numeroase facilități: printre ele se numără 10 puncte interioare și 16 exterioare pentru vânzarea produselor din pește, o sală de conferințe, pavilion expozițional și locuri de parcare. Pe lângă toate acestea, în oraș s-au creat și alte beneficii.

Autoritățile locale intenționează să transforme piața de pește într-un centru de unde se vor putea aproviziona inclusiv hotelurile de pe litoral. Totodată se are în vedere derularea unor festivaluri pescărești și promovarea pescuitului în Năvodari și Balchik. Construirea infrastructurii în apropiere de portul Constanța va spori șansele de export și de promovare a imaginii.  Valoarea întreagă a investiției se ridică la aproximativ 1 milion și 500 de mii de euro, contribuția de la bugetul local fiind de aproximativ 2 %, restul banilor provenind de la Uniunea Europeană. Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 18 luni.

VEZI VIDEO