Recepția promenadei din orașului Năvodari

0
925
receptie promenada

receptie promenadaPromenada ce leagă orașul Năvodari de stațiunea Mamaia este finalizată. A fost făcută recepția lucrării, ceea ce înseamnă că poate fi dată, oficial, în folosință. Acesta este doar unul dintre proiectele ce vor să facă din orașul Năvodari un oraș turistic. Valoare proiectului este de peste 27 de milioane de lei, din care 95 la sută sunt bani europeni.

Promenada orașului Năvodari, așa cum este cunoscut proiectul “Amenajarea malului Mării Negre în zona de litoral a orașului Năvodari”, are o lungime totală de peste 4 km. Cu o lățime de 6 m și arhitectură deosebită, alea de promendată este un traseu turistic ce unește orașul Năvodari de stațiunea Mamaia. 95 la sută din banii necesari acestei investiții au fost de la Uniunea Europeană, mai exact, peste 25 de milioane de lei.

Proiectul pune în valoare plaja din dreptul orașului Năvodari, dar, în același timp, o și protejează, promenada fiind construită la mai bine de 60 de metri de malul mării.

Construcțiile ce vor fi realizate în imediata apropiere a promenadei vor respecta un anumit stil, iar paleta de culori va fi una strictă. În acest sens, în luna iulie va fi modificat regulamentul ce prevede aceste aspecte. El se află deja în dezbatere publică.

Promenada ce unește Digul de Sud cu strada Hanului din Năvodari este doar unul dintre proiectele ce vor sta la baza dezvoltării turismului în orașul Năvodari.

VEZI VIDEO