Peste 4 milioane de euro, bani europeni, investiți la Năvodari. Primarul Florin Chelaru a semnat contractul de finanțare pentru extinderea și amenajarea Școlii nr. 3.

0
1086

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a semnat astăzi contractul de finanțare pentru proiectul „Extindere și amenajare Școala nr. 3 Năvodari”, în valoare de 19,7 milioane lei (peste 4 milioane euro) – fonduri europene.

20 de săli de clasă, 8 laboratoare, sală de sport, bibliotecă, sală de ceremonii, terenuri de sport exterioare, spații verzi, toate acestea se vor construi de la zero și vor face din Școala nr.3 din Năvodari un etalon al condițiilor în educație.

”Este o veste extraordinară pentru orașul Năvodari. Școala nr.3 va fi reconstruită de la zero cu fonduri europene. Astăzi am semnat contractul de finanțare în valoare de 4 milioane de euro, care ne va permite să construim la Năvodari una dintre cele mai moderne și bine dotate unități de învățământ din județul Constanța”, a declarat primarul Florin Chelaru.

Primăria Orașului Năvodari va demara în perioada următoare procedura pentru scoaterea la licitație a lucrărilor de proiectare și execuție astfel încât să înceapă cât mai repede lucrările de construire a școlii.

Valoarea totală a proiectului depășește 19,7 milioane de lei (inclusiv TVA), aproximativ 4,28 milioane euro, iar contribuția Primăriei Orașului Năvodari este de aproximativ 2% din cheltuielile eligibile.