Locuințele improvizate din cartierul Midia Sat din Năvodari, demolate (VIDEO)

0
1324
scandal midia sat

scandal midia satMai multe familii din cartierul Midia Sat din Năvodari, care și-au construit locuințe pe un teren ce nu le aparține, s-au trezit cu buldozerele la poartă. Conform Primăriei, cei care locuiesc acolo aveau termen până pe 14 august pentru a evacua terenul ocupat ilegal. Conform unui anuț de interes public făcut de reprezentanții primăriei din Năvodari, în scurt timp va fi deschisă procedura de licitație pentru terenurile disponibilizate în zonă.

Construcțiile ilegale din zona Midia Sat au fost programate să fie demolate. Familiile care locuiesc aici știau de mult timp că urmează să le fie demolate casele improvizate. 14 august a fost termenul până la care erau obligați să părăsească cocioabele construite fără forme legale.

Terenurile respective vor fi repartizate în special tinerilor, pentru construcția de case, în baza Legii nr. 15/2003. Există 215 loturi pentru tineri, iar alte 40 vor fi concesionate. La primărie, la comisia pentru verificarea terenurilor și a dosarelor pe legea 15, sunt înregistrate nu mai puțin de 1200 de dosare care așteaptă să fie soluționate. Însă, în același timp cu soluționarea dosarelor, trebuie pregătită și suprafața de teren.

La licitația pentru terenurile ce vor fi disponibile în acea zonă pot participa chiar și dintre persoanele care ocupă locul ilegal, în acest moment. Licitația va fi demarată în cel mai scurt timp de către Primăria orașului Năvodari.

http://www.youtube.com/watch?v=Wg_0O1u7r0Q