Liceul ”Lazăr Edeleanu”, modernizat cu fonduri europene!

0
2826

Primăria Năvodari a început lucrările de reabilitare a Liceului Tehnologic ”Lazăr Edeleanu”, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene, în valoare de 9,5 milioane de lei.

”Vom îmbunătăți condițiile de educație a elevilor pentru ca acești copii să găsească în școală un mediu plăcut și modern, dar și prietenos cu mediul înconjurător”, a declarat primarul Florin Chelaru.

Proiectul prevede izolarea termică a pereților exteriori, termoizolarea pereților în zona soclului, izolarea termică a planșeului peste sol, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare existente, asigurarea unui nivel ridicat de etanșeitate la aer a clădirii, termo-hidroizolarea terasei, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată de viață mare, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice pentru consum propriu.

În prezent se lucrează la refacerea șapelor sălilor de clasă de la parter, se demontează tâmplăria veche și se înlocuieste întreaga instalație electrică.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirii Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu Năvodari” este finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.