Guvernul a hotărât: suntem stațiunea ”MAMAIA NORD” Năvodari

0
7836

În urmă cu ceva timp vă anunțam că Orașul Năvodari a depus documentația necesară pentru atestarea zonei de litoral a orașului Năvodari ca stațiune turistică de interes național cu denumirea MAMAIA NORD – NĂVODARI.

Astăzi, suntem în măsură să vă comunicăm cu satisfacție că începând cu data de 15.03.2018, zona de litoral va avea denumirea de STAȚIUNEA MAMAIA NORD – NAVODARI, fapt atestat de aprobarea de către Guvernul României a  Hotărârii de Guvern nr. 37/2018, publicată în Monitorul Oficial.

Odată cu atestarea zonei de litoral ca stațiune turistică, Orașul Năvodari va putea accesa finanțări nerambursabile pentru realizarea de investiții în turism, crearea şi extinderea infrastructurii de agrement și de valorificarea a atracțiilor turistice, amenajare de obiective turistice, crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe, activități de marketing și promovare turistică prin Programul Operațional Regional sau finanțări guvernamentale alocate de Ministerul Turismului.

Stațiunea Mamaia Nord – Năvodari se delimitează la Nord de podul peste Canal –  Zona Ecluză, la Sud – Stațiunea Mamaia, la Vest – Lacul Siutghiol și canalul Midia Năvodari, iar la est de Marea Neagră. Năvodariul îl dezvoltăm împreună!