Festivalul Poeziei Ruse şi-a desemnat câştigătorii

0
1406
festivalul-poeziei-ruse

festivalul-poeziei-ruseCopiilor nu le-a fost uşor să se pregătească pentru un astfel de spectacol, mai ales că au interpretat operele unor personaje marcante ale literaturii ruseşti: Vîsoțki, Tiutcev şi Rubțov. Profesoara Zenaida Gromic din Iaşi îi învaţă pe copiii din minoritatea ruşilor lipoveni aspecte marcante ale culturii, cu speranţa că tradiţia va fi dusă mai departe.

Anul acesta, locul întâi a fost câştigat de copiii din Tulcea, unde există o comunitate numeroasă de ruşi lipoveni. Chiar dacă se află la vârsta la care jocul este prioritar, copiii lipoveni se gândesc deja cum să se pregătească profesional pentru un viitor mai bun. Andrei Macarov a luat locul I la acest festival şi are în plan să studieze în Rusia.

Pe de altă parte, cei mici recunosc că participarea la diferite festivaluri şi spectacole culturale îi determină să aprofundeze mai mult cultura ruşilor lipoveni.

Pe lângă faptul că aprofundează cultura rusă, participanţii la aceste festivaluri au şansa să se afirme şi pe plan artistic.

Festivalul Poeziei Ruse se află la cea de-a 6-a ediţie.

VEZI VIDEO