Eroii, omagiați la Năvodari

0
1679
Eroii primului razboi mondial cinstiti la Navodari

Eroii primului razboi mondial cinstiti la NavodariÎn această dimineață, în Parcul “Ion Dobre” din Năvodari, a avut loc adunarea festivă de comemorare a celor 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial. Evenimenul a omagiat amintirea eroilor militari constănțeni, care și-au jerfit viața pe câmpurile de luptă, între 1916 și 1919.

La 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, Asociația Națională Cultul Eroilor “ Regina Maria” – Filiala Constanța , a organizat și desfășurat evenimentul de cinstire a eroilor Dobrogei ce și-au dat viața pe câmpurile de luptă,  împreună cu Primăria Orașului Năvodari.

La eveniment, a participat și edilul orașului Năvodari, care a vorbit despre curajul și devotamentul cu care militarii noștri au apărat glia străbună.

A fost ținută și o slujbă de cinstire, în memoria eroilor căzuți pe câmpurile de lupta. Apoi, Fanfara SC RAJA a încălzit atmosfera cu cântece  în cinstea eroilor neamului, după care elevii școlii generale “George Enescu” din Năvodari au încântat asistența cu un scurt program artistic.

Evenimentul s-a incheiat cu depunerea de coroane la Monumentul lui Mihai Viteazu. Manifestarea face parte  din proiectul ”Caravana Eroilor constănțeni”, ce  cuprinde 20 de localități din județul Constanța și care se va finaliza pe 25 octombrie, de ziua Armatei Române.

VEZI VIDEO