Consumul de băuturi alcoolice nu vă protejează de COVID-19! Campanie de informare despre efectele consumului de alcool

0
40

Direcţia de Sănătate Publică Județeană Constanța desfășoară campania de informare-educare-conștientizare ”Consumul de băuturi alcoolice îți afectează sănătatea! Nu merită să riști! Informează-te!” – Luna naţională a informării despre efectele consumului de alcool, cu scopul de a informa populația generală despre efectele consumului de alcool, pentru a contribui la formarea unor valori și atitudini pozitive față de
stilul de viață sănătos și la stimularea schimbărilor pozitive în comportamentul legat de alcool.
Campania este finanțată de către Ministerul Sănătății, prin Programul Național de Evaluare și Promovare a Sănătății. Suportul metodologic al campaniei este asigurat de Institutul Național de Sănătate Publică.

Consumul de băuturi  alcoolice nu protejează în niciun caz de COVID-19 și nici de infecția  cu virusul SARS-CoV-2.
Vă prezentăm mai jos materialele informative din cadrul acestei campanii:

Nu există o „limită de siguranță”  în ceea ce privește  consumul de băuturi alcoolice! Riscul de deteriorare a sănătății crește odată cu fiecare băutură alcoolică consumată!
Consumul de alcool este a treia cauză de boală și moarte prematură pentru populația generală, fiind responsabil la nivel mondial pentru mai mult de 200 de boli, conform Organizației Mondiale a Sănătății.
În România, 80% din bărbați și 55% din femei sunt consumatori de alcool iar 67% din bărbați și 31% din femei au un consum excesiv. În anul 2017, nivelul mortalității datorate alcoolului a fost de 44,33 decese la 100.000 de locuitori în rândul populației de 15-49 ani, de 308 decese la 100.000 locuitori la grupa de vârstă 50-59 ani și de 793 decese la 100.000 la populația de peste 70 ani.