Constructorii și Enel, vinovați pentru starea drumului Năvodari-Mamaia

0
1012
drum-navodari-mamaia

drum-navodari-mamaiaPrimăria Orașului Năvodari cu privire la investiția realizată din fonduri structurale pentru modernizarea drumului dintre Năvodari și stațiunea Mamaia, face următoarele precizări:

In data de 19.03.2014, Primăria Orașului Năvodari a comunicat ordinul de incepere al lucrărilor pentru investiția ,,Imbunătățirea accesului între municipiul Constanța și platforma industrială Năvodari prin lărgirea și modernizarea Bulevardului Mamaia – Năvodari”, amplasamentul fiind predat constructorului în temeiul procesului verbal de predare al amplasamentului nr. 19555/19.03.2014. De la data emiterii ordinului de începere și încheierii procesului verbal de predare al amplasamentului, responsabilitatea asupra stării drumului aparține constructorului, care potrivit dispozițiilor punctului 9.19 din contractului de execuție de lucrări nr. 36959/ 18.11.2013 ,,are întreaga răspundere a desfășurării lucrărilor în deplină siguranță și în condiții de bună calitate în conformitate cu normele tehnice”.

PRIMĂRIA ORAȘULUI NĂVODARI NU SE FACE RESPONSABILĂ DE STAREA ACTUALĂ A DRUMULUI. Starea necorespunzătoare în care se află drumul în ultima perioadă se datorează litigiului apărut între SC ENEL SA și constructorul ASOCIEREA SC TEL DRUM SA – SC IMOB LUX CONSTRUCT SRL – SC SPECIALIST CONSULTING SRL, litigiu determinat de obligația constructorului de a reloca rețele electrice aflate pe amplasamentul drumului, rețele pentru devierea cărora, furnizorul de energie electrică solicită plata în avans a contravalorii lucrărilor urmată de obligația constructorului drumului de a executa din resurse proprii lucrarea de deviere a rețelelor electrice.

Primăria orașului Năvodari regretă nerespectarea de către constructor a obligației de a menține drumul într-o stare de circulație corespunzătoare și cere scuze locuitorilor orașului Năvodari pentru disconfortul provocat.

Primăria orașului Năvodari anunță locuitorii orașului Năvodari că a dispus intervenția asupra lucrării din resurse proprii pentru remedierea deficiențelor, urmând ca aceste cheltuieli să fie recuperate pe căi judiciare, dacă este cazul, de la cei care se află în culpă față de starea actuală a drumului. Subliniem că aceste măsuri sunt determinate și de lipsa de reacție a constructorului și a furnizorului de energie SC ENEL SA, operatori economici cărora Primăria le-a comunicat o serie de memorii și notificări, dar care au rămas fără răspuns.