Cea de-a VI-a ediție a Festivalului DIVERSITAS 2023 a început la Năvodari

0
850
Peste 260 de elevi, cu vârste cuprinse între 6-15 ani, din Năvodari, Constanța, Hârșova, Lumina, Săcele, Mangalia, Costinești, Pecineaga, Albești s-au înscris la ediția din acest an a Festivalului-Concurs național ”Diversitas”, organizat de Școala Gimnazială ”George Enescu” Năvodari, în parteneriat cu Primăria Orașului Năvodari, Consiliul Local Năvodari, Casa de Cultură ”Pontus Euxinus” Năvodari, Inspectoratul Școlar Județean Constanța.
Sunt două zile pline de activități educaționale la Năvodari: ateliere, simpozioane, momente artistice, prin care se urmărește promovarea incluziunii, a diversității culturale și a toleranței în educație.
Astăzi, 160 de elevi năvodăreni iau parte, în sălile de curs ale Școlii Gimnaziale ”George Enescu”, la atelierele de ”Artă decorativă”, ”Tradiții culinare” și ”Dialog intercultural”, precum și la două simpozioane având ca teme: ”Diversitate, Echitate, Minoritate”, respectiv ”Interacțiune pozitivă într-o lume diversă”. Zeci de lucrări au fost trimise de elevi din toată țară la secțiunea ”Artă decorativă”.
Vineri, începând cu ora 10.00, la Centrul de Afaceri Năvodari, peste 100 de elevi din 9 localități vor participa direct/indirect la ultima secțiune a festivalului: ”Culturi și Civilizații” (interpretare instrumentală, grup vocal, dans interetnic, dans etno), momente artistice ce vor fi urmate de Festivitatea de Premiere.
Proiectul național ”DIVERSITAS” face parte din Calendarul Activităților Educative Naționale 2023 – domeniul cultural-artistic, culturi și civilizații.