Casa de Cultură a fost gazda delegației Ansamblului de Dansuri Tradiționale din orașul înfrățit Gemlik (Turcia)

0
1247

Pe perioada zilelor orașului Năvodari, Casa de Cultură a fost gazda delegației Ansamblului de Dansuri Tradiționale din orașul înfrățit Gemlik (Turcia). Cu această ocazie, ansamblul a vizitat Casa de Cultură unde copii cercurilor au prezentat un program artistic, au socializat, au făcut schimb de impresii legate de activitățile lor extrașcolare (cercuri de dans tradiționale, instrumente muzicale, nai, fluier, chitară). Am fost uimiți de câte lucruri știau acești copii din Turcia despre orașul nostru, despre activitățile Casei de Cultură, iar acest mister a fost repede dezlegat, ne-au spus ca au intrat pe sit-ul Primăriei Năvodari și a Casei de Cultură. Am fost bucuroși și totodată impresionați.

Din delegație au făcut parte și directorul Casei de Cultură din Gemlik care venise pentru prima oară în România, a fost impresionat de orașul nostru și de școlile și liceele, cât de frumoase și spațioase sunt iar despre Casa de Cultură a avut numai cuvinte de laudă, sala de spectacole unde noi am susținut un spectacol în cinstea lor l-a impresionat prin acustică si numărul mare de locuri din sală.

Ansamblul de dansuri tradiționale turcești a avut și un program artistic în cadrul zilelor orașului unde s-au bucurat de un real succes. Dansatorii au fost încântați de aplauzele și de căldura spectatorilor și au promis că vor reveni la anul iar noi le-am promis că îi vom aștepta cu drag.