Campania Luna Națională a Informării despre Vaccinare – APRILIE 2022

0
989

Primăria Orașului Năvodari sprijină Campania ”Luna Națională de Informare despre Vaccinare”, coordonată la nivel național de Ministerul Sănătății, prin Institutul Națională de Sănătate Publică și implementată local de Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, prin Compartimentul de Promovare a Sănătății și Educație pentru Sănătate.

Pe lângă COVID-19, mai rămân multe alte boli prevenibile prin vaccinare care necesită o atenție continuă, cum ar fi rujeola și poliomielita. Acțiunile de informare din această lună sunt derulate sub sloganul ”Vaccinurile – Investiție în viitor”, fie că este vorba despre vaccinarea împotriva rujeolei, poliomielitei ori vaccinarea antigripală la grupele de risc.

Săptămâna Europeană a Vaccinării, 24.04.2022 – 01.05.2022, se orientează pe sensibilizarea și informarea personalului medical și populației despre Agenda de Vaccinare 2030, despre vaccinurile disponibile și rolul Organizației Mondiale a Sănătății în asigurarea distribuției echitabile a acestora.

Mai multe informații în comunicatul de presă al DSP Constanța, precum și în materialele informative de mai jos: