Campania IEC “Protecția solară – un pas important spre sănătate”, August 2022

0
778

”Nu ignorați o aluniță care crește, sângerează, prezintă cruste, este pruriginoasă (mănâncă) sau doare!” Este îndemnul campaniei IEC “Protecția solară – un pas important spre sănătate”.

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, la fiecare patru minute o persoană moare de cancer de piele. Legătura dintre expunerea la soare şi cancerele de piele a fost descoperită abia în 1956. În România, peste 1.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu melanom malign, iar aproape o treime decedează din cauza acestei afecţiuni.

Primăria Orașului Năvodari sprijină activitățile de informare și conștientizare a populației derulate în luna august 2022 în cadrul campaniei Protecția solară – un pas important spre sănătate. Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, asigură coordonarea la nivel naţional a acestei campanii. La nivel judeţean, coordonarea este asigurată de Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa prin Compartimentul de Promovare a Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate.