Aleșii locali din Năvodari și-au dat acceptul pentru modernizarea Stadionului Flacăra

0
945

Proaspăt promovată în Liga I, Săgeata Năvodari a primit licența de la Liga Profesionistă de Fotbal și îndeplinește toate criteriile pentru a evolua în competiția supremă a fotbalului românesc. Mai puțin unul: stadionul din Năvodari trebuie extins și modernizat pentru a putea găzdui partide din Liga I.

„Prin activarea echipei Săgeata Năvodari în prima ligă, oraşul Năvodari este promovat la nivel naţional, ca imagine. Eu vă garantez că nu o să ne facem de ruşine ca echipă” – a declarat primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, în cadrul şedinţei de Consiliu Local de marţi, unde s-a dezbătut această problemă.  În urma votului, s-a decis că SC Termica Distribuție  va prelua arena în administrare până la finalizarea lucrărilor de extindere, astfel încât stadionul să fie omologat pentru Liga I. Investiția se ridică la 10 milioane de lei, bani pe care societatea îi va contracta prin împrumut bancar pe zece ani, garantat de Consiliul Local.

„Abilităm societatea Termica să facă un credit de 100 de miliarde, să-l plătească în 10 ani. Îl abilităm şi îl aprobăm pentru că oraşul este unicul asociat la acest SRL. Este SRL-ul oraşului, deci îi abilităm să contracteze creditul acesta, girăm pentru creditul acesta cu contractul respectiv, cu sumele de bani pe care trebuie să le primească de la oraş în tranşe, cum au şi ei de plătit, în termen de 10 ani. Mă gândesc că 10 ani, şapte ani nu înseamnă valori prea mari pentru ei şi nici pentru noi”, a precizat edilul din Năvodari.

Lucrările de modernizare vor include extinderea tribunelor la o capacitate de 8.800 de locuri, cu posibilitatea de creștere ulterior la 12.000. De altfel, întreaga infrastructură a arenei va fi refăcută: urmează construirea instalației de nocturnă, a celei de drenare și încălzire a gazonului, amenajarea de parcări, spații de cazare destinate jucătorilor și alte stabilimente cu care sunt dotate stadioanele moderne.

Totodată, Nicolae Matei a atras atenția asupra faptului că administrația locală nu va cheltui mai mulți bani ca până acum pentru susținerea echipei în Liga I. Bugetul este mult mai mare ca pentru evoluția în liga secundă, însă echipa va primi aproximativ un milion de euro de la Liga Profesionistă de Fotbal din drepturile de televizare a partidelor. În plus, posibilitatea de a atrage sponsori importanți este mult mai mare.

În cadrul şedinţei, aleșii locali au votat și un proiect de hotărâre care prevede asanarea unor terenuri mlăștinoase și trecerea lor în circuitul agricol sau construibil al orașului. Măsura vine în beneficiul proprietarilor și va crește substanțial potențialul economic al acestor spații. Vizate sunt, printre altele, zonele adiacente fostului combinat de îngrășăminte UAT, combinatului Petromidia sau CET Midia.