Activitate casa de cultură: ”Ai carte, ai parte!”

0
1621

Spunea un proverb vechi chinezesc : „Educatorul este cel care deschide poarta, dar cel care are puterea să intre este elevul!” Hai să facem în aşa fel ca la noi în România să fie din nou valabile vorbele din bătrâni: „Ai carte, ai parte!”

De ziua mondială a Educației 2017, Casa de Cultură Pontus Euxinus Năvodari și Biblioteca Orășeanească organizează manifestări cultural artistice cu caracter educativ care implică elevi și profesori.

Anul acesta Ziua Mondială a Educație va fi marcată în colaborare cu Școala Tudor Arghezi din Năvodari la ora 9,30, 5 octombrie în Foaierul Casei de Cultură. Elevii în număr de 50 ai doamnelor învățătoare Suditu Victoria și Petrică Steluța iar tematica atelierelor de creație (desen în creion și pictură acuarele) va fi la liberă alegere tocmai pentru a oferi fiecărui copil posibilitatea de a alege ce i se potrivește.

”Educaţia … foarte importantă. Esenţială pentru o societate. Ni se dă şansa să fim educaţi! Şi ar trebui să fim conştienţi cât de norocoşi suntem!  Educaţia reprezintă un tot unitar, o legatură stransa – profesor şi elev. Unul fără altul nu se poate. La mulţi ani profesori, la mulţi ani elevi! La mulţi ani şi cât mai buni sistemului de învăţământ din România!”

Ne-a declarat doamna directoare a Casei de Cultură Pontus Euxinus Dora.