A început distribuirea pubelelor galbene destinate colectării selective a deșeurilor

0
2104

Primăria Orașului Năvodari și SC Polaris Mediu SRL au început, astăzi, distribuirea primelor pubele galbene destinate colectării selective a deșeurilor. Astăzi, s-a mers din casă în casă pe străzile Grădinilor, Frunzelor (până în Pescărușului) și pe str. Muzicii.

Acțiunea de repartizare gratuită a pubelelor galbene va continua mâine, 25 august, pe străzile Stejarului și Bradului.

! În situația în care nu ați fost la domiciliu pentru a prelua noile pubele galbene, conform planificării, vă rugăm să vă prezentați pentru a le ridica pe strada Uzinei, nr. 1 (drumul spre USAS, după calea ferata) cu un act de identitate, de luni până vineri între orele 06:00-14:30. Pentru mai multe informații, puteți apela numărul de telefon: 0723.519.110.

Împreună cu pubela galbenă, fiecare locuitor de la case primește și un ghid pentru colectarea selectivă a deșeurilor în care se regăsesc informații despre tipurile de deșeuri care trebuie depozitate în pubela galbenă și cum se depozitează corect aceste deșeuri.

ATENȚIE! În pubela galbenă se depozitează doar deșeuri reciclabile din plastic, hârtie/carton și metal! Angajații Polaris vor refuza ridicarea pubelelor galbene dacă în interiorul acestora se vor regăsi deșeuri de altă natură decât cele precizate mai sus. Începând din luna septembrie, ridicarea deșeurilor selective se va face în aceeași zi cu deșeurile menajere, dar cu autospeciale diferite.

5.500 de pubele galbene vor fi repartizate de către Primăria Orașului Năvodari și Polaris, cu titlu gratuit, năvodărenilor care locuiesc la casă.

În zonele de blocuri vor fi amenajate puncte de colectare selectivă, iar vechile containere vor fi înlocuite cu unele noi. În același timp, anual, în oraș se vor amenaja câte 10 platforme subterane. De asemenea, 200 de coșuri de gunoi stradale de mare capacitate sunt montate în oraș în această perioadă.

Pentru un Năvodari verde și curat trebuie să înțelegem fiecare importanța colectării selective a deșeurilor!