Primarul Florin Chelaru și viceprimarul Costel-Aurelian Dumitrașcu, întâlnire cu reprezentanții asociațiilor de proprietari

0
1868

Primarul Florin Chelaru și viceprimarul Costel-Aurelian Dumitrașcu au avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor de proprietari din orașul Năvodari. Pe ordinea de zi au fost înscrise două teme importante pentru toți năvodărenii:

1) plantările de copaci din această toamnă, care se vor derula în jurul blocurilor aferente asociației

Primăria Năvodari va furniza gratuit fiecărei asociații de proprietari puieți și arbori (tei, arțar roșu, arțar verde, arțar galben, salcie, platan), precum și sprijinul necesar la plantarea lor în zonele de lângă blocuri. Obligația locatarilor va fi însă de a întreține noile spații amenajate.

2) campania de conștientizare privind reciclarea deșeurilor

Locatarii blocurilor din Năvodari trebuie să înțeleagă și să respecte procedura privind aruncarea deșeurilor în containerele de pe platformele de gunoi. În acest sens, alături de Primărie și firma Polaris, președinții asociațiilor de proprietari trebuie să se implice activ în informarea și îndrumarea locatarilor.

Pe platformele de gunoi aferente blocurilor din oraș există 4 tipuri de containere:

  1. Containerul galben – doar pentru deșeurile din plastic și metal
  2. Containerul albastru – doar pentru deșeurile din hârtie și carton
  3. Containerul verde – doar pentru deșeurile din sticlă
  4. Containerul metalic – deșeuri menajere

Amestecarea gunoiului ne pune în situația de a nu putea ridica și transporta deșeurile reciclabile la stația de sortare, ceea ce înseamnă penalități și amenzi din partea autorităților de mediu.