A doua sesiune de informare şi consiliere medicală

0
1090

A doua sesiune de informare şi consiliere medicală a avut loc astăzi la Clubul de Pensionari situat la parterul Blocului H3, din Str. Constanței, colț cu Str. Midiei.

După o discuție interactivă despre importanța sănătății, a igienei și a alimentației, despre factorii de risc care intervin în starea se sănătate (stresul fiind de departe unul dintre factorii principali ai declanșării multor afecțiuni), un cadru medical voluntar a măsurat tensiunea tuturor participanților, sfătuindu-i pe fiecare în parte să nu omită controlul medical periodic.

„În urma acestei acțiuni, îmi doresc ca bătrănii noştri să conştientizeze că prevenția este cea mai importantă pentru sănătate. E adevărat că mulți dintre ei nu mai au ce să prevină, dar trebuie să înțelegem cauza afecțiunilor şi să tratăm, dar e important să nu fim indiferenți, căci nu trece nimic de la sine”, a declarat asistenta medicală Daniela Jidovu.

Peste 40 de vârstnici au participat la cele două acțiuni de informare și consiliere medicală organizate de Primăria Năvodari, prin intermediul celor două cluburi de pensionari din cadrul Direcției de Asistență Socială.