Anul școlar 2019-2020 începe și la Centrul de Zi pentru Copii

0
1592

 „Educaţia este ceea ce rămâne după ce ai uitat tot ce ai învăţat în şcoală.”

Albert Einstein

Cu emoție în suflet și bucuria revederii, beneficiarii Centrului de Zi pentru Copii din cadrul Direcției Asistență Socială Năvodari, au pășit în anul școlar 2019-2020. Porțile centrului s-au redeschis pentru copii, după o perioadă de curățenie și igienizare a spațiilor, pentru a le asigura acestora condiții optime de studiu și relaxare.

Copiii au fost așteptați cu baloane și îmbrățișări în spațiul special amenajat pentru activități educaționale nonformale și recreative.

După ce au rostit o rugăciune pentru luminarea minții sub îndrumarea părintelui Mihai Bretea de la Parohia Sf. Nicolae, Năvodari, școlarii s-au îndulcit cu o prăjitură.

Și în acest an, personalul Centrului de Zi își dorește ca beneficiarii să găsească aici un mediu în care se simt bine, alături de colegi, prieteni sau specialiști, cu care mereu reîntâlnirea să fie o bucurie, dar si să depășească situația de dificultate în care se află, atât în plan școlar, cât și socio-emoțional!

Vă reamintim pe această cale că Centrul de Zi pentru Copii oferă următoarele servicii:

-activități educaționale,

-activități recreative și de socializare,

-consiliere psihologică.

 

Pot beneficia de acest serviciu copiii și familiile acestora care locuiesc pe raza orașului Năvodari și care se află în situație de dificultate, respectiv:

  • copiii şi părinţii cărora li se acorda prestaţii şi servicii destinate prevenirii separarii lor;
  • copiii din familii monoparentale;
  • copii cu unul sau ambii părinți plecați în străinătate;
  • copiii cu un grad ridicat de abandon școlar;
  • copiii aflați în situații de risc de abandon, neglijare, abuz, sau orice altă situatie de risc psiho-social în care se află copilul la un moment dat ;
  • copiii care beneficiază de o măsura de protecţie specială, respectiv plasament familial sau tutela;
  • copiii care au beneficiat de o măsura de protecţie specială şi au fost reintegrati în familie;
  • copii cu Cerințe Educative Speciale, tulburări de învățare și alte dificultăți socio-educative.

Persoanele interesate se pot adresa Centrului de Zi pentru Copii, situat în str. Sănătății, nr. 2, Năvodari, tel. 0241.760.822, int. 33, e-mail: asistentasocialanavodari@yahoo.com.