Ziua mondială a teatrului a fost sărbătorită la centrul de zi pentru copii

0
1461

Să fie… TEATRU!

Ziua Mondială a Teatrului se sărbătorește anual pe 27 martie.
Această sărbătoare a luat naștere la Viena în anul 1961 și mulțumită Institutului Internațional de Teatru, a devenit, din 1962, un eveniment anual.
Cu ocazia acestui eveniment, la Centrul de Zi pentru Copii s-a desfășurat un program special – am adus teatrul la noi acasă, iar beneficiarii Centrului au fost poftiți să privească o piesă de teatru de păpuși, dar și să devină, pentru câteva momente, ei înșiși ”actori”.

Povestea “Fata babei și fata moșneagului”, este un basm scris de Ion Creangă în anul 1877. Ea a fost adusă astăzi în fața copiilor, sub forma unui teatru de păpuși, scopul nostru comun fiind acela de a apropia mesajul poveștilor de caracterul ludic al copiilor.
Momentul a fost realizat de către Biblioteca “Pontus Euxinus” Năvodari sub îndrumarea doamnei bibliotecar Gabriela Roșca, iar păpușile au fost mânuite de elevii Școlii Gimnaziale “Tudor Arghezi” Năvodari, instruiti de doamna Prof. Înv. Primar Petrică Steluța. Grupul de voluntari ABC, al Centrului de Zi, elevi ai Liceului Lazar Edeleau, a sprijinit buna desfășurare a momentului artistic.
La final, în semn de mulțumire și apreciere, micii actori au fost aplaudați și felicitați, oferindu-li-se diplome atât din partea Casei de Cultură“Pontus Euxinus” Năvodari, reprezentată de director Radu Victoria, cât si din partea Centrului de Zi.
Pe viitor ne dorim cât mai multe colaborări pentru că împreună putem să ne dezvoltăm și să creem lucruri frumoase !