Suprafața de spațiu verde per locuitor, în Năvodari, va crește de la 9,60 mp la 10,77 mp

0
1420

Astăzi, domnul primar Florin Chelaru, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ,,IMBUNĂTĂȚIREA MEDIULUI URBAN PRIN AMENAJAREA DE PARCURI, SCUARURI PUBLICE ȘI SPAȚII VERZI ÎN ORAȘUL NĂVODARI”.

        Prin realizarea proiectului se va mări suprafața de spațiu verde per locuitor, de la 9,60 mp la 10,77 mp, aspect care va contribui la creșterea calității mediului, implicit a aerului în orașul nostru, la crearea de noi zone de recreere și agrement, dar și amenajarea unor noi locuri de joacă sigure pentru copiii noștri.
Implementarea proiectului presupune amenajarea de noi spații verzi pe o suprafață de aproximativ 48.816 mp – 3 noi parcuri – unul în zona Pieței de Pește – Faleză Canal, unul în zona str. Midiei și unul în zona La Grătare.

Planul administrației publice locale este ca în următoarea perioadă 90% din suprafața terenului destinat acestor trei parcuri să fie ocupată de spatii verzi amenajate estetic și doar 10% va fi ocupat de construcții sau mobilier urban de tip băncuțe, leagăne, balansoare, coșuri de gunoi, complexe de joacă, pergole decorative.
Vă veți plimba pe alei pietonale finisate cu piatră naturală(granit), printre arbori de foioase, conifere și arbuști decorativi. Spațiile verzi vor fi prevăzute cu rulouri de gazon și flori, se vor realiza ochiuri de apă și se va amenaja un lac artificial de dimensiuni reduse.

        Pentru o și mai mare grijă față de mediu, parcurile urmând să fie prevăzute cu stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice.
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 4 600 000 de euro, din care contribuția orașului Năvodari este de doar 2 %.