1.000 de persoane, vaccinate împotriva COVID-19, până în prezent, la Năvodari

0
1404

Astăzi, la două săptămâni de la deschidere, în Centrul de la Năvodari a fost vaccinată persoana cu numărul 1000.

Toate persoanele au primit prima doză de vaccin Moderna, rapelul urmând a fi administrat după 28 de zile. Nu s-au înregistrat evenimente sau reacții adverse notabile.

În același timp, peste 1.700 de persoane sunt în acest moment, pe lista de așteptare la Centrul de Vaccinare de la Năvodari.

Centrul de Vaccinare de la Năvodari este aprovizionat săptămânal cu doze de vaccin care asigură imunizarea pe un singur flux de vaccinare. Capacitatea centrului este însă de 4 fluxuri.

„Ne bucură faptul că Centrul de Vaccinare de la Năvodari funcționează ireproșabil din punct de vedere organizatoric și tehnic. Sunt îndeplinite absolut toate condițiile și vă spun cu maximă responsabilitatea că la Năvodari avem unul dintre cele mai moderne centre de vaccinare din țară. Faptul că Centrul de Vaccinare a fost organizat în cadrul Centrulului de Sănătate Năvodari, o unitate sanitară nouă și modernă, ne arată cât de important și așteptat a fost acest proiect pentru orașul nostru. Capacitatea noastră de vaccinare este mult mai mare, putând funcționa cu 4 fluxuri, însă aceste aspecte țin de autoritățile sanitare și de disponibilitatea dozelor”, a declarat primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

Activitatea de vaccinare se desfășoară în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, programările putând fi făcute atât individual – direct pe Platforma Națională de Vaccinare împotriva COVID-19 (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login), cât și prin intermediul medicului de familie ori al angajatorului și prin apelarea call centerelor.