Program de muzică populară la Casa de Cultura Pontus EUXINUS din Năvodari

0
2974

Cu ocazia sarbatorii sfintilor imparati  Constantin si Elena Consiliul Local, Casa de Cultura Pontus Euxinus Navodari si primarul Chelaru Florin le-a oferit un program de muzica populara si le-a urat pe aceasta cale un calduros La multi ani cu ocazia sarbatoririi numelui.

In deschidere au cantat Grupul vocal Marskaya Zvesda (Steaua de mare) a rusilor lipoveni din Navodari care a fost infiintat in octombrie 2016 si care activeaza la Casa de Cultura a comunitatii rusilor lipoveni din Navodari, pregatita de doamna Gavrila Zina. Acest grup ne-au incantat cu melodii traditionale autentice.

Cel de-al doilea grup vocal folcloric Mugurasii a fost infiintat in anul 2008, dupa prima editie a festivalului national Elena Roizen. De-a lungul timpului a reusit sa-I determine pe copii sa indrageasca folclorul autentic dobrogean. In repertoriul grupului predomina cantecele indragitei cantarete de muzica populara Elena Roizen supranumita si privighetoarea Dobrogei si ca atare toate aceste melodii i-au fost dedicate post-mortem canteretei Elena Roizen care astazi nu se mai afla printre noi.

Cel de-al treilea grup vocal a fost de la comuna Fantanele grupul vocal Unison care ne-au incantat cu melodiile lor, cu costumele si coregrafie.

Solistii vocali ne-au incantat cu cantece din toate zonele tarii ei fiind premianti la diferite festivaluri din tara si strainatate (Bulgaria, Turcia). Costumele pe care le-au purtat au fost specifice zonei de proveninenta a repertoriului (Dobrogea, Moldova, Oltenia, Banat). Rosca Cristina (vocal, machidoneste), Rachita Denisa (Moldova), Contu Alexandra (machidoneste), Zgimbau Beatrice (Moldova), Dobrila Anda-Maria (Oltenia), Dragu Luca (Banat), Iliev Maria (melodiile Mariei Lataretu).

Programul acesta de muzica populara a fost realizat de referentul cultural Matei Elena.

Casa de Cultura Pontus Euxinus Navodari ureaza tuturor sarbatoritilor un calduros si sincer “La multi ani” de sfantul nume.

Casa de Cultura Pontus Euxinus Navodari, Consiliul Local Navodari si primarul Chelaru Florin va invita sa sarbatorim ziua de 1 iunie ora 12 Ziua Copilului in parcul central din orasul Navodari