27 MARTIE ZIUA MONDIALA A TEATRULUI

0
1908

27 MARTIE este data oficială la care se sărbătorește ZIUA MONDIALĂ A TEATRULUI.

La Casa de Cultură Pontus Euxinus Năvodari s-a sărbătorit Ziua Mondială a Teatrului prin două evenimente:

În foaierul Casei de Cultură Năvodari prin WORKSHOP-ul susținut de actorul și regizorul  IULIAN ENACHE care ne-a împărtășit din experiențele și trăirile sale prin piesele de teatru pe care le-a jucat, dragostea și emoțiile trăite de domnia sa la fiecare spectacol și curajul său nebun de a fi și regizor, iar astăzi prin prezenta dumnealui în mijlocul tinerilor sperăm ca tinerii să înțeleagă că teatrul este o poartă deschisă între realitate și ficțiune.

Și cel de-al doilea eveniment la Școala Tudor Arghezi printr-un spectacol “SCRISORI” de Tudor Mușatescu sub îndrumarea actriței LILIANA BĂRĂSCU, regizorului ANDREI CANTARAGIU și a d-nei conferențiar universitar doctor DANA TRIFAN ENACHE.

Teatrul este o sursă de divertisment și inspirație care are puterea de a unui diversele culturi și popoare din întreaga lume. Dar el este mai mult decât atât, pentru că poate educa și informa. Dragostea, suferințele, bucuriile mărunte pot crea o piesă de teatru. Adunate la un loc, cioburi de oglinda a realității noastre existențiale pe pământ, toate aceste elemente ne trimit spre teatru, spre cunoașterea de sine care garantează supraviețuirea speciei în disprețul miilor de accidente ale vieții.

Teatrul te pândește ca să te închidă între ziduri, unde poți găsi liniștea de care ai nevoie pentru a gândi liber și spontan.

Unde, dintr-o dată, te trezești copil gata de a pune mâna fie pe o floare, fie pe un buzdugan. Unde poți fi sigur că visezi aievea.

Mulțumim celor implicați în desfășurarea acestor evenimente, d-nei director de la Școala Tudor Arghezi BURLACIUC MARIA, d-nei profesoare de limba română LAVINIA MOCAN și d-nei BODOLICA VIOLETA profesor de istorie, care ne-au fost gazde primitoare.

Iar domnilor actori și regizori care au ales să sărbătorească Ziua Mondială a Teatrului, alături de noi și care prin dăruirea și experiența lor au făcut ca aceste evenimente să capete noi valori.

Pentru adevărații maeștri ai teatrului…….“APLAUZE LA SCENA DESCHISĂ!”.

În fapt,tocmai …..TEATRUL ESTE CEL CARE REUȘEȘTE SĂ DEZVĂLUIE ACESTE LUMI.