Școala de șah, împreună cu Primăria Năvodari, organizează cursuri pentru copii între 6 și 13 ani

0
1223
scoala-de-sah

scoala-de-sahȘahul este sportul prin care copiii  îsi pot antrena  inteligența. Părinții care vor să le ofere copiilor o activitate de relaxare, îi pot îndruma catre unul dintre cele mai frumoase sporturi – ȘAHUL – întrucât sportul cu cele 64 de pătrățele stimulează  memoria și inteligența. Școala de șah, împreună cu Primăria Năvodari, organizează cursuri  pentru copii între 6 si 13 ani, în incinta Casei de Cultură din localitatea din nordul litoralului. 

Șahul, supranumit și sportul minții, este practicat tot mai rar.  Profesorii care și-ar dori ca tradiția sahului să nu se piarda , constată cu tristețe că nu mai este la mare cautare. De aceea, la Năvodari, câțiva iubitori ai șahului fac eforturi  pentru răspândirea în rândul copiilor a dragostei pentru șah.

 

Studiile făcute arată că practicarea acestui sport  îmbunătațește concentrarea, dezvoltă  gândirea logică, imaginația si creativitatea. Deasemenea, dezvoltă  spiritul  independent, obligând jucătorul să ia decizii bazate pe propriul raționament, sporește încrederea în sine și dezvoltă aptitudini matematice. Șahul este un test al răbdării, al voinței și al nervilor, crescând abilitatea competitițională, într-o maniera sportivă.

La rândul lor, prichindeii isi doresc sa patrundă în  lumea fascinantă a șahului.

Acesta este un bun motiv de a va scoate copilul din fața calculatorului și de a-l aduce în contact cu alți copii, în fața tablei de șah. Părinții, împreuna cu copiii, sunt asteptați în fiecare zi de vineri, începand cu orele 12.00, la Casa de Cultură din  Năvodari.

VEZI VIDEO