Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Direcția pentru Agricultură Județeană Constanța – Cultura de soia modificată genetic este ilegală

0
1503

Direcția pentru Agricultură Constanța informează populația că începând cu 01 ianuarie 2007, în România, cultura de soia modificată genetic este ilegală.

Singura plantă modificată genetic aprobată pentru cultivare în scop comercial în Uniunea Europeană, este porumbul modificat genetic, MON 810, rezistent la Ostrinia nubilalis.

Autorizarea cultivatorilor de plante modificate genetic în anul 2023, atât pentru cultivare comercială, cât și pentru cercetare, se face în conformitate cu prevederile Ordinului M.A.P.D.R nr. 61/26.03.2012 privind autorizarea cultivatorilor de plante modificate genetic și măsuri pentru asigurarea coexistenței plantelor modificate genetic cu cele convenționale și ecologice.

Ministerul Agriculturii nu va autoriza importul de semințe modificate genetic, altele decât cele prevăzute în Catalogul Comun al soiurilor din Uniunea Europeană.