Proiectul depozitului de deşeuri de la Năvodari a fost pentru moment blocat

0
1126
depozit deseuri

depozit deseuriVeşti bune pentru oraşul Năvodari. Autorităţile locale au câştigat o nouă luptă pentru stoparea provizorie a construirii depozitului de deşeuri de la Năvodari. Tribunalul Contanţa a decis suspendarea pentru moment a executării sentinţei Curţii de Apei prin care edilul Nicolae Matei era obligat să acorde autorizaţie de construcţie pentru centrul de deşeuri.

Autorităţile locale sunt din ce în ce mai încrezătoare în blocarea proiectului depozitului de deşeuri.

Mai mult decât atât, a fost trimisă deja o adresă către Ministerul Afacerilor Externe, prin care Primăria Năvodari expune motivele privind imposibilitatea punerii în executare a deciziei dată de către CEDO.

Decizia CEDO a venit în condiţiile în care atât Roberto Vicentelii patronul firmei italiene care dorea să construiască depozitul de deşeuri, cât şi Tudorel Calapod au condamnări definitive pentru folosirea unor acte false în această cauză. Opinia publică şi societatea civilă şi-au manifestat în repetate rânduri dezacordul cu privire la acest proiect care ar pune în pericol oraşul Năvodari. La referendumul organizat în urmă cu câţiva ani, 98 % dintre năvodăreni au votat împotriva depozitului de deșeuri.

VEZI VIDEO