PROIECT EUROPEAN. Screening gratuit pentru femeile din județul Constanța în vederea prevenirii cancerului mamar. Unde se fac programări

0
1382

Femeile din județul Constanța pot face screening gratuit pentru a preveni cancerul mamar.

Spitalul Orășenesc Hârșova a intrat în rețeaua de screening a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași, care implementează proiectul “ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”.

Proiectul, derulat în parteneriat cu Fundația Enable România, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, și are ca obiectiv testarea prin mamografie digitală a 30.000 de femei, cu vârsta între 50-69 ani, din Regiunile Nord-Est și Sud-Est.

Programul se adresează tuturor femeilor ASIGURATE sau NEASIGURATE din județele Constanța, Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava, Galați, Brăila, Vrancea, Tulcea, Buzău.

Femeile din județul Constanța care îndeplinesc criteriile din proiect se pot programa pentru mamografii digitale gratuite, la Spitalul Orășenesc Hârșova, telefon 0758343231 sau 0768510731, de luni până vineri între orele 09.00-15.00.

Acestea vor prezenta doar buletinul în original și copie. Nu este nevoie de card de sănătate sau bilet de trimitere de la medicul de familie.