Punct de vedere cu privire la situația domnului F.I. din Năvodari

0
1290

Punct de vedere cu privire la situația domnului F.I. din Năvodari

(prezentată pe rețeaua de socializare Facebook)

 

Situația domnului F.I. este cunoscută de Direcția Asistență Socială Năvodari.

Domnul F.I. în vârstă de 60 ani, este o persoană fără familie proprie, fiind divorțat de aproximativ 25 ani.

Acesta nu lucrează și nu are niciun venit propriu. Domnul F.I. se află în evidență unui medic de familie, nefiind înregistrat cu vreun diagnostic care să impună administrarea de tratament medicamentos permanent și nici cu boli cronice sau infecto-contagioase.

Domnul F.I. a înstrăinat două imobile pe care le-a deținut: unul în anul 2016 (coproprietate împreună cu mama să, decedată) și unul în primăvară anului 2018. Acesta a declarat că în prezent locuiește în zona Pieții centrale într-un autoturism, fiind tolerat de proprietarul mașinii.

Întrucât actul de identitate era expirat, reprezentanții Direcției de Asistență Socială s-au implicat în demersul pentru obținerea unei cărți de identitate provizorie. De asemenea, a fost întocmită documentația necesară pentru acordarea hranei, zilnic, în cadrul Cantinei de ajutor social, conform Legii cantinelor de ajutor social nr.208/1997. Totodată, domnul F.I. a fost informat și consiliat cu privire la posibilitatea obținerii unui ajutor social, cu condiția efectuării orelor de muncă în folosul comunității prevăzute de Legea venitului minim garantat nr.416/2001, dar până la acest moment domnul F.I. nu și-a exprimat intenția în acest sens.

Pe timpul nopților ce înregistrează temperaturi scăzute din această perioada, Primăria Orașului Năvodari i-a  asigurat cazarea temporară domnului F.I. într-un imobil. Conform art.48 lit.b din Legea nr.114/1996 privind locuințele, domnul F.I. nu poate beneficia de o locuința socială cu chirie acordată de primărie întrucât a înstrăinat un imobil după dată de 1 ian.1990.

Apreciem spiritul civic al comunității și dorința de implicare în ajutorarea persoanelor aflate în nevoie. Prin faptul că ne aduceți la cunoștință situațiile de dificultate pe care le identificați în jurul dumneavoastră, urmate de intervențiile prompte ale asistenților sociali, contribuiți la îmbunătățirea calității vieții persoanelor în cauză, acolo unde este o nevoie reală, cu respectarea prevederilor legale; unde cadrul legislativ nu acoperă în totalitate nevoile identificate, instituția noastră organizează campanii umanitare de strângere de fonduri, îmbrăcăminte, alimente, etc., iar unele situații urgențe sunt rezolvate chiar și prin donațiile directe făcute de angajații instituției (în bani, alimente, îmbrăcăminte s.a.).