Ziua Internațională a Vârstnicului și Ziua Educației

0
1987

Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă a sărbătorit Ziua Internaționala a Vârstnicului și Ziua Educației!

             Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an, în data de 1 octombrie. În spiritul acestei zile, Centrul de Zi a organizat o serie de evenimente pentru seniorii orașului.

LUNI, 2 octombrie, personalul centrului în parteneriat cu voluntarii Liceului „Lazăr Edeleanu”, coordonați de d-na profesor Roxana Filip, au oferit vârstnicilor din orașul Năvodari în  Parcul Central și Piața Agroalimentară, felicitări tematice ”O îmbrățișare pentru fiecare!” Acestea au fost confecționate cu mare dăruire de către beneficiarii Centrului de Zi pentru Copii ajutați fiind de voluntarii liceului. Seniorii orașului s-au arătat plăcut surprinși de grija manifestată și s-au bucurat precum copiii cei mici la primirea urării de LA MULȚI ANI!

Pentru că ne dorim ca vârstnicii noștri să fie sănătoși, ziua de MARȚI, 3 octombrie a fost o zi dedicată activităților sportive pentru membrii Centrului de Zi pentru Persoane în Vârstă. În parteneriat cu dl Florin Adam reprezentant al C.S. Năvodari și prin bunăvoința d-lui antrenor Marius Claudiu Dumitru, membrii Centrului au participat la exerciții de gimnastică ușoară, adecvate vârstei și condiției fizice.

MIERCURI, 4 octombrie, persoanelor înscrise la Centrul de Zi pentru Persoane în Vârstă li s-a îndeplinit o dorință, exprimată încă de la Ziua Porților Deschise, constând într-o excursie la așezările monahale, Mănâstirea ”Sf. Maria” din Techirghiol și Mănâstirea ”Sf. Elena de la Mare” din Costinești. Astfel, au fost rostite rugăciuni spre iertare, pace și bunătate către Cer.

JOI, 5 octombrie, aniversând Ziua Educației, beneficiarii Centrului de Zi pentru Copii și elevii Școlii Generale „Grigore Moisil”, coordonați de d-nele profesoare Corina Craiu, Mihaela Bretea și Adriana Pătrașcu au oferit locuitorilor orașului, și mari și mici, în dar o carte „călătoare”, cu îndemnul ca odată descoperită informația, cartea să fie transmisă unei alte persoane pentru a fi, de ce nu, educată.

Activitățile desfășurate în aceste zile au reușit să puncteze emoții, trăiri și lecții de viață diferite la fiecare dintre cei implicați: școlari, liceeni, vârstnici, personalul Centrului, cadrele didactice. Ele au avut atât un  scop  educativ pentru beneficiarii Centrului de Zi pentru Copii, elevii Școlii Generale „Grigore Moisil” și voluntarii Liceului „Lazăr Edeleanu”, cât și unul de apreciere și valorizare pentru persoanele cu o mai bogată experiență de viață. Reușim, astfel, să micșorăm diferența de opinii dintre generații și să bifăm obiectivul de a dărui – a învăța – a transforma în cadrul activităților intergeneraționale!